expand_more

Er is een ‘best moment’ om je bedrijf te verkopen of om extern kapitaal aan te trekken voor strategische groei en continuïteit. Het juiste moment pakken, is de kunst.

MAP YOUR MOMENT

Voor al die ondernemers die beseffen dat er een moment komt dat ze hun bedrijf gaan verkopen – alleen nog niet precies weten wanneer – heeft IMAP mapyourmoment.nl opgezet. Omdat je je niet alleen op het moment van de deal moet focussen. Het hele momentum is van belang. Dat soms vraagt om bizar snel te schakelen. En soms om juist de tijd te nemen. Timing is essentieel. De juiste acties nemen, is net zo belangrijk. Voor de komende periode waarin een bedrijfsoverdracht nog één jaar, twee jaren, of misschien wel vijf jaren op zich laat wachten, hebben we wat leesvoer verzameld. Artikelen, blogs, tips & tricks, ervaringen van mede-ondernemers. Over bedrijfsovernames, MBO’s, MBI’s, bedrijfswaarderingen, het aantrekken van groeikapitaal. En uiteraard over fusies en overnames. Waar het gaat om het ‘mappen’ van het moment, het in kaart brengen van de meest optimale omstandigheden. Een ‘best moment’ om je bedrijf te verkopen bestaat. Echt waar. Het juiste moment pakken, is de kunst.

Ondernemer kijkt in de weerspiegeling van een gebouw en denkt na over de verkoop van zijn bedrijf | About IMAP
Ondernemer kijkt uit het raam van het vliegveld en denkt na over de verkoop van zijn bedrijf | About IMAP

Over IMAP Netherlands

Opgericht in 2005 en met zo’n 25 medewerkers actief vanuit vestigingen Rotterdam en Amsterdam, heeft IMAP Netherlands al ruim 300 (inter)nationale transacties afgerond. Met de specifieke kennis in vele sectoren behoort IMAP Netherlands tot de top van de M&A – Mergers & Acquisitions – kantoren in Nederland. Bijzonder sterk in wat wordt genoemd de middenmarkt: transacties van Euro 10 tot 250 miljoen aan transactiewaarde. We staan veelal middelgrote bedrijven, familiebedrijven en grote internationaal opererende ondernemingen bij met de verkoop van hun onderneming, buy & build strategie, of het aantrekken van groeikapitaal. Daarom helpen wij ook financiële investeerders en institutionele beleggers.

IMAP Netherlands biedt het beste van twee werelden: we zijn nuchtere Nederlanders maar óók onderdeel van een sterk internationaal netwerk, met collega’s in 43 landen.
43 Landen
238 Transacties in 2022
450 IMAP-professionals wereldwijd
$26BN Transactiewaarde in 2022
imap presents your moment
play-button-icon

Wat maakt IMAP uniek?

Je hebt als je samenwerkt met IMAP de inzichten en het bereik van tientallen multi-lokale markten. Met één enkel contact in Nederland heb je een wereldwijd bereik en dus ook wereldwijd kansen in handen. Omdat we wereldwijd vertegenwoordigd zijn, biedt dit voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar bedrijfsoverdracht fors meer mogelijkheden. We werken met IMAP Netherlands nauw samen met onze collega’s over de grens. En die collega’s zijn eigenlijk allemaal uit hetzelfde hout gesneden. Met als uitgangspunt: de ondernemer.

Sectoren

De wereldwijde IMAP teams zijn actief in de volgende sectoren.

Waarden en principes

Onze klanten herkennen zich vaak in onze waarden en principes.
Pro-actief
‘Smeed het ijzer als het heet is’ – bij elke stap in het M&A-proces kijken we hoe we de kans op een succesvolle transactie kunnen vergroten.
Toegewijd
Wij zijn ondernemers en bereid om veel te investeren in een succesvolle transactie. Daarbij houden we ons aan de normen voor professioneel advies en proberen deze continu te verbeteren.
Informeel
Om succesvol te onderhandelen, leren we de mensen kennen die betrokken zijn bij de transactie.
Talent
Om waarde te creëren voor onze klanten kijken we verder dan onze neus lang is, benutten de diversiteit van onze resources en komen met nieuwe ideeën.

Het beste deel? Het hele momentum.

Het momentum dat ligt tussen de seconde dat je beseft dat je ooit wilt verkopen en het zetten van je handtekening waarmee je je verkoopavontuur afsluit.

Stay on the map

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar jouw ‘best moment’ zijn alle artikelen, blogs, tips & tricks die over fusies en overnames gaan, heel welkom en zeer waardevol. Om nog maar te zwijgen van de ervaringen die ondernemers met je delen. Dit is het moment om je in te schrijven.

Schrijf je in