Eigenaar bedrijf loopt telefonerend over straat en spreekt met IMAP over de te doorlopen stappen in het verkoopproces om tot een deal te komen.

Deals

Deals doe je beter niet zelf

Advies nodig?

Wat maakt een deal succesvol?

Welke M&A thema’s zijn er?

Bedrijf verkopen

Private equity

Verkoopproces

Financiering

IMAP medewerkers bespreken details over de te sluiten deal.

Hoe helpt IMAP mij met het doen van de deal van mijn leven?

  • Een IM geeft potentiële kopers meer gedetailleerde informatie over de prestaties van de onderneming. Het feit dat de potentiële kopers op basis van deze IM gevraagd wordt een indicatief aanbod te doen, geeft aan hoe belangrijk deze IM is. Een eerste indruk kan je geen tweede keer maken.

  • Een strak stappenplan kan alleen wanneer je de regie in handen houdt. En wie de regie bepaalt, heeft veel invloed op de gehele transactie. Kan ervan afgeweken worden? Het gebeurt wel eens dat het verkoopproces ineens omgegooid moet worden omdat de kopers zijn veranderd. Van een beoogde Buy-and-build verschuift de focus ineens naar een Management Buy Out. Niet de eerste keer. Maar ook dan is er weer een strak vervolg van het proces mogelijk.

  • PIP is de afkorting van Potential Interested Parties. In de eerste fase wordt een longlist samengesteld van potentiële kopers. Deze lijst maken wij in samenwerking met de opdrachtgever en onze IMAP kantoren wereldwijd.

  • Een Process Letter bevat de relevante informatie over het verkoopproces en de biedingsprocedure. De PL geeft de details weer over wanneer in het proces en onder welke voorwaarden de volgende stappen volgen.

More moments

Ooit gaan we verkopen...
maar wanneer is ooit?

Blijf op de hoogte