Dit is het verhaal van Peter Scholten. Hij verkocht zijn bedrijf R.M.I. Global Logistic Services.

Vrijheid en onafhankelijkheid stonden bij Peter hoog in het vaandel als kleine jongen al. Eigenwijs noemt hij zichzelf. Hij droomde er als jochie van om ‘iets te gaan doen’ in de Rotterdamse haven. Hij koos zijn eigen pad en bewandelde dat ook.

"Ondernemen heb ik niet van huis uit meegekregen, mijn vader had een goede financiële functie bij de Holland America Lijn en mijn moeder was huisvrouw. Ik ben min of meer toevallig in dit vak gerold. Ik werkte in de haven van Dordrecht en later Rotterdam. Er was een grote werkloosheid en ik was dat ook kortstondig. Ik ben gewoon op alles gaan solliciteren wat ik tegenkwam. Met wat bluf is dat gelukt. Ik moest ervaring hebben die ik niet had, ik heb me gewoon erin gepraat en daar ben ik mee weggekomen. Ik ben direct verliefd geraakt. De logistiek is verslavend.”

“Ik maakte de dingen mooier dan ze werkelijk waren om te bereiken wat ik wilde. School heb ik redelijk weten te verkloten, dus ik moest mezelf bijspijkeren in avondstudies. Om daar te komen moest ik wel een beetje aandikken wat ik tot dan toe had gedaan.”