Waar een deal gesloten is, moet worden getoost op de succesvolle afloop. Wij tippen jou de 5 beste plekken in verschillende steden voor dat unieke moment in je leven.

Kasteel Heemstede

Waan je in een waar sprookje in eigen land in Kasteel Heemstede, gelegen in Houten, Utrecht. Dit volledig gerestaureerde 17de-eeuwse kasteel is omringd door een slotvijver op een landgoed met prachtige tuinen. Het interieur heeft een aantal originele elementen omarmd en verwerkt in de moderne, strakke inrichting waardoor eenieder zich al snel koning in eigen kasteel voelt. Laat je verrassen door de  getalenteerde chef Ollie Schuiling met zijn eigen draai aan seizoensgebonden gerechten. Als kers op de culinaire taart ontving Heemstede een Michelinster voor dit prachtige ensemble.

De Burgemeester

Na een periode van alles moeten regelen, is het prettig om de regie eens uit handen te geven. Dit kan met een gerust hart bij De Burgemeester in Linschoten, Utrecht. De kraakverse gerechten worden met veel zorg samengesteld door de chef en de professionele gastvrouw garandeert een warm verblijf. Overigens adviseert ze graag over de diverse kazen die op het menu staan. Ook het wijnarrangement doet niet onder voor het eten en de service, waardoor de verleiding groot is om een glaasje te drinken bij de gerechten. Dit realiseert De Burgemeester maar al te goed, want er wordt zelfs een taxi service aangeboden tegen een kleine meerprijs zodat je na het borrelen weer veilig thuiskomt. Die Michelinster hebben ze dubbel en dwars verdiend.

Merlot

Even smaakvol als de wijnsoort zelf, is Merlot een warm, chique en modern restaurant gelegen aan de Grote Koppel in Amersfoort. Het stijlvolle interieur met open keuken geeft al snel een welkom gevoel bij binnenkomst. Deze Franse cuisine wordt uitgedaagd door de inspirerende invloeden van de Vietnamese keuken, die al jarenlang gewaardeerd wordt door Michelin, Gaultmillau en Grootspraak. Top de ervaring af met een perfect wijntje uit 1 van de 9 wijnklimaatkasten. Dit is zeker de moeite waard aangezien Merlot tot de beste 22 wijnrestaurants van Nederland behoort.

Wilhelminapark

Van de corporate, concrete jungle naar de èchte natuur: restaurant Wilhelminapark ligt midden in een uniek stukje natuur. Al sinds 1926 staan de professionals van dit bijzondere restaurant voor je klaar om optimaal te genieten. Hier kun je je echt even terugtrekken uit de drukte en je omringen met al het moois wat de natuur te bieden heeft. Ontladen en opladen, klaar voor het volgende sublieme moment.

Restaurant 273

Ongedwongen genieten op jouw manier is bij Restaurant 273 een ‘done deal’. Zich bevindend in een prachtig monumentaal pand aan de Oudegracht in Utrecht, met een ‘industrial chique’ look door een combinatie van diepgroene tinten en koper met beton. Of je nu zin hebt in dineren aan een met linnen gedekte tafel, of liever op een hoge barstoel zit met uitzicht op de open keuken, het is allemaal mogelijk bij 273. De keuken levert een ode aan verse Nederlandse producten, niet alleen door de mooie specifieke range, maar ook met het oog op een duurzame keuze. Een verfijnde balans van locatie, dineren en gastvrijheid.

More moments

Stay on the map

Schrijf je in en krijg voortdurend interessante blogs, tips & tricks en ervaringen van ondernemers voorgeschoteld.
Schrijf je in