Dit is het verhaal van Onno Kaagman. Hij verkocht zijn bedrijf Medcon International.

‘Ik had een bedrijf in medische educatie op het gebied van hart- en vaatziekten waar wij wereldwijd programma’s voor verzorgden. Ik had vroeger toen ik klein was geen idee wat ik later wilde worden. Mijn vader zei ga iets in de techniek doen, dan heb je altijd werk. Toen ben ik uiteindelijk fysiotherapie gaan doen omdat een medisch vak mij wel leuk leek. Maar goed, dat heb ik maar anderhalf, twee jaar gedaan. Ondernemen zat niet bij mij in de familie. Nou ja, mijn opa had een onderneming maar die heb ik niet echt gekend. Verder in mijn familie zaten geen ondernemers.’

‘Ik begon eigenlijk eerst met een medisch beroep. En dat had ik eigenlijk na anderhalf à twee jaar wel gezien. Ik denk nou, dat ga ik niet de rest van mijn leven doen. En vervolgens ben ik een commerciële baan gaan zoeken. Van fysiotherapie naar de farmaceutische industrie was in die tijd een kleine stap. Dat heb ik toch wel lang gedaan. Misschien wel een beetje zoals een soort ondernemer en vanuit daar kwam in één keer de onrust om toch iets voor mezelf te gaan beginnen. Mijn drijfveer was eigenlijk, ik was toen 40 en had de 10 jaar daarvoor eigenlijk wel een hele mooie carrière gemaakt. Ik werkte in Amerika en was Global marketingmanager van een heel groot farmaceutisch bedrijf. Toen stond ik voor de keuze, ga ik als tegenzet nog 25, 26 jaar doorwerken en verder carrière maken, wat best wel lastig is. Of ga ik iets doen wat ik meer voor mezelf ga doen en mijn eigen toekomst in de hand heb.’